Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Понад чверть століття тому розпочалася грошова реформа і в Україні з’явилася власна національна грошова одиниця. 
Гривня – це не лише грошова одиниця, а й один із символів української державності. Власні гроші поряд із іншими державними символами – гербом, гімном, прапором – є основними атрибутами, що визначають незалежну державу. Вони презентують країну світу та є багатим джерелом знань про її історію, культуру, традиції. На монетах та банкнотах гривні зображено державну символіку та елементи національної культури, портрети видатних діячів української історії, науки та культури – творців нашої незалежності.
У рамках відзначення чергової річниці національної грошової одиниці – гривні Національний банк України проводить різноманітні пізнавальні заходи: віртуальні лекції з історії становлення грошової системи в Україні, майстер-класи з виготовлення власної купюри, гаманця чи скарбнички, пішохідні екскурсії Києвом. До проєкту активно долучились студенти Фінансово-правового коледжу, зокрема відвідали віртуальні лекції з історії чеканки монет України доби Козацької держави та довгого ХІХ ст., взяли участь у майстер-класі з виготовлення гаманця.
Хочемо звернути Вашу увагу, що з  вересня 2023 року НАБУ запустило у дію безкоштовний онлайн-портал з фінансової грамотності "Гаразд" https://harazd.bank.gov.ua/about , де можна самостійно розібратися в умовах кредитування, страхування, формування особистісного та сімейного бюджетів.

Участь у заході було прийнято відповідно до Статуту Фінансово-правового коледжу, Положення про внутрішню систему забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої та фахової перед вищої освіти та Стратегії розвитку Фінансово-правового коледжу на 2020-2025 р.р.