Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

27 жовтня в Україні відзначають День української писемності та мови.
Українська - національний ідентифікатор та генетичний код українців!
Президент України Володимир Зеленський 28 липня 2023 року підписав Указ №455/2023, відповідно до якого дата святкування Дня української писемності та мови була перенесена з 9 листопада на 27 жовтня.
У звʼязку зі святом у столиці заплановано низку цікавих та захоплюючих заходів для молоді в рамках Тижня української писемності і мови, який стартує вже сьогодні.
Ми підготували для вас підбірку івентів, які допоможуть поринути в україномовне середовище та сприятимуть покращенню рівня української.
Наприкінці тижня, 27 жовтня, у пʼятницю, запрошуємо всіх до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.
Радіодиктант у 2023 році відбудеться 27 жовтня з 11:00 до 12:00 години та звучатиме на хвилях Українського радіо та Радіо Культура. Також його наживо транслюватимуть в ефірі телеканалу Суспільне Культура, на YouTube-каналі Українського Радіо і на Facebook-сторінках Суспільного.
Заходи столиці під час Тижня української писемності і мови:
• віртуальна виставка «Мова – душа народу» – з 25 жовтня до 1 листопада в Центральній районній бібліотеці ім. Салтикова-Щедріна.
• книжкова виставка «Мова – наша зброя» – 26 жовтня в Центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка для дітей.
• мовний турнір «Мова – країна див» – 26 жовтня в Центральній районній бібліотеці ім. П. Загребельного. 
• вечір української поезії «Заходь зігрітися» від театральної студії Віталія Ажнова – 26 жовтня в Публічній бібліотеці ім. Лесі Українки.
• онлайн-челендж «Я змінюю звички» – 1-7 листопада в КУ «Київський молодіжний центр».
• «Сімейний мовний фестиваль» – на початку листопада за організації КУ «Київський молодіжний центр». Учасники заходи можуть відвідати лекцію «Правила, яких потрібно дотримуватися в сім`ях під час переходу на українську мову», майстер-клас «Особливості озвучки українською мовою», мовну гру та інші активності.
• етично-культурний клуб «Свідомий українець» – з листопада до грудня за сприяння КУ «Київський молодіжний центр». Діятиме лекторій-дискусія у форматі «ютуб подкасту» із громадськими діячами та лідерами думок про українську мову, історію, культуру і традиції.