Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

6 лютого відбулась четверта лекція в межах виробничої практики на тему «Безоплатна правнича допомога в Україні. Проєкт «Волонтер БПД».
Спікери: Главацька Тетяна Іванівна, головний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою сектору координації волонтерської діяльності управління комунікацій та правопросвіти системи БПД; Наконечна Альона Вікторівна, головний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою сектору координації волонтерської діяльності управління комунікацій та правопросвіти системи БПД; Гун Олена Олегівна, провідний фахівець із зв'язків з громадськістю та пресою сектору координації волонтерської діяльності управління комунікацій та правопросвіти системи БПД; Осауленко Марія Сергіївна, головний фахівець із зв'язків з громадськістю та пресою сектору координації волонтерської діяльності управління комунікацій та правопросвіти системи БПД.
Лекція було організована не лише з метою проведення практики, а також з метою інформування студентів ПВНЗ «Фінансово-правовий коледжу» про систему БПД та реалізації волонтерської діяльності в сфері надання безоплатної правничої допомоги в Україні.
Питання, які висувались на розгляд, спікери поділили на два блоки. Перший - про систему БПД. З презентаційного матеріалу, студенти дізнались про безоплатну первинну та вторинну правничу допомоги, які категорії населення мають право на безоплатну вторинну правничу допомогу, а також основні аспекти правопросвітництва. Зокрема, безоплатна первинна допомога передбачає надання правової інформації, надання консультацій та роз’яснень з правових питань та складання документів правового характеру (заяв, скарг тощо).
Другий блок - про проєкт Волонтер БПД. Так, спікери розповіли про історію виникнення проєкту; про волонтера та параюриста та які їх основні завдання, як стати учасником проєкту та які особливості проєкту.
Студенти мали змогу задати питання, які стосувались основних проблем в українській системі безоплатної правничої допомоги, виклики та загрози для системи безоплатної правової допомоги в майбутньому, проблеми з діяльності БПД на територіях близьких до місць ведення бойових дій тощо.
По завершенню заходу, спікери надали додаткову інформацію та форму реєстрації для залучення студентів ФПК до проєкту волонтерства системи БПД https://volunteer.legalaid.gov.ua. (https://volunteer.legalaid.gov.ua/)
Форма реєстрації анкети: https://cutt.ly/hlq3RxH