Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Вересень 2016

Другого вересня ми усім потоком першокурсників ходили до музею "Мамаєва Слобода", який розташований майже в центрі міста Києва.

Нам було дуже цікаво дізнатися про побут та традиції козаків, які там жили. Найбільше нас вразила церква Пресвятої Богородиці. Церква маленька, але дуже затишна та світла. Надзвичайно приємно було в ній знаходитися, мир та спокій огортав наші душі! Неподалік від церкви видно вітряк – символ хліборобської України. Далі розташовується коваль з кузнею, гончар із своєю майстернею, шинок, пасіка та водяний млин. Козацькі хатини, були гарними та охайними, що говорило про наших хазяйновитих жінок, які дбали про них, оскільки охайна і доглянута оселя була обличчям господині.

Неймовірно багатий тваринний світ, приємно вразив нас. Ми наживо побачили волів , про яких лише читали у творах Нечуя Левицького. Наші куратори дали нам можливість розважитись на саморобній, аутентичній гойдалці, яка відтворює один з видів відпочинку молоді того часу.

Ми були зацікавлені розповіддю екскурсовода, яка дуже гарно знає історію і вміє донести її до слухача. Погода була чудова, ми дуже гарно провели час, познайомилися один з одним та нашими кураторами. Під час екскурсії ми дізналися більше про
культуру, історію та побут традиційного українського села. Маємо бажання і надалі відвідувати подібні екскурсії, оскільки це весело, корисно та допомагає створити позитивний настрій на весь навчальний рік.