Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Грудень 2016

Наш курс з історії України працював над навчально-дослідницьким проектом, ми вивчали по групам основи українського націоналізму.

З цією метою, ми 10 та 11 грудня відвідали місто Львів. Адже воно є не тільки "серцем Галицької землі", а ще й центром українського націоналізму.

Першого дня ми відвідали Личаківський цвинтар (де похований Маркіян Шашкевич, що очолив "Руську трійцю", Соломія Крушельницька, Іван Франко та інші), Замкову Гору і дізнались про головних націоналістів і про націоналізм у цілому. Друга половина дня була призначена для роботи над проектом і дослідженням.

Ранком наступного дня, групи юних дослідників відправилися на оглядові екскурсії Львовом і змогли сповна насолодитися містом соборів, храмів, пам'ятників архітектури і нових районів. Під охороною знаходиться близько 2 тисяч історичних, архітектурних і культурних пам'яток.

Старе місто лежить в низині, яку оточують сім пагорбів, а також парки і сквери.

Також, ми відвідали надзвичайно цікавий музей присвячений воїнам УПА, що переховувалися у тій місцевості та змогли неначе перенестися у часі, відчувши себе справжніми, тогочасними борцями за нашу неньку-Україну.

По поверненню до рідного Києва, розділившись по групах, усі "мандрівники" звітували результати дослідження. Організатором та науковим керівником була Слісаренко Ірина Анатоліївна, а надійним помічником та "дорослим другом"- Наталія Володимирівна Щеголєва.

підготувала: Мусієнко Марія, студентка 1 курсу юр.ф-ту