Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

грудень 2016

У Коледжі вже традиційними стали екскурсії до Верховної Ради України, які проводяться щорічно в рамках вивчення державно-правових дисциплін.

В кінці цього року, 14 грудня 2016р., студенти I, II, III курсу юридичного факультету на чолі з викладачем конституційного права к.філос.н. Павленко Л.А. вирушили до Верховної Ради - єдиний законодавчий орган державної влади України.

Як виявилося, сесійний будинок Верховної ради є не тільки важливим осередком політичного життя країни, а й величною архітектурною пам’яткою нашої столиці.

З першого погляду студенти були вражені красою та масштабами величної будівлі.

Значну увагу було приділено історії будівлі українського парламенту. Під час екскурсії студенти ознайомились з історією становлення та розвитку українського парламентаризму, основними засадами діяльності єдиного законодавчого органу України, його структурою, основними завданнями, повноваженнями та сьогоденням.

Студенти мали змогу пройтися кулуарами, застати новорічну ялинку, побувати у головній сесійні залі, де ухвалюють важливі для країни рішення, та конференц-залі, адже це ті місця, де вирішується доля всього українського народу, пишеться історія нашої Батьківщини.

Відвідали кабінет, де проходять зустрічі з іноземними делегаціями. Студенти також мали унікальну можливість побувати в кулуарах лож преси. Однією з головних прикрас ВР чудова картина «Державотворення», при огляді якої замираєш від захоплення.

На ній автор Кулаков О.Г. зобразив момент прийняття Акту проголошення незалежності України.

На картині зображено близько 70 нардепів 1-го скликання. Це та творча ініціативна група , яка приймала найактивнішу участь у обговоренні і написанні Акту проголошення незалежності України.

Сьогоднішні студенти, а в майбутньому досвідчені юристи, завжди пам’ятатимуть знайомство з центром політичного життя країни.

підготував Мельник Ігор студент 2 курсу юр. факультету