Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Квітень 2017 

   Весняне лагідне сонце сприяє появі жаги до нових подорожей та пригод. Отож студенти першої групи першого курсу спеціальності "правознавство" на чолі з куратором та безпосереднім ініціатором Слісаренко Іриною Анатоліївною вирушили до славетного міста Одеси не лише за порцією нових вражень, але й традиційно виконували та працювали над науково-дослідницькими проектами.
     Перший день у "місті-курорті" був відведений саме для зламу стереотипів на шталкт цього. Дослідницька робота у формі гри "історичний калейдоскоп" не обійшлася без проведення соціальних експерементів із гаманцем, опитування одеситів та вивчення історичних фактів.
     Другого дня наше скромне, але дуже допитливе товариство мало можливість пізнати усю колоритність міста із середини. Пішоходна прогулянка під дещо загадкові, але від того не менш цікаві розповіді екскурсовода, не могла не припасти до душі. Кожен дворик, як окремий світ зі своєю історією та чарівністю, вишуканість місцевої  архітектури зачарувала кожного. Та й такі своєрідні та неповторні у своєму ставленні до життя одесити внесли свою лепту до загального враження.
     Працювати й досліджувати кожному над своїм проектом з Історії України неабияк допомагало сонечко, що, нажаль, не завжди було з нами. "Незалежна Україна: здобутки та проблеми"- загальна тема доволі актуальна й важлива для формування світогляду студентів у цей не простий для нашої країни період.
     Провівши деякі опитування, експеременти та просто дізнавшись багато чого нового, група ще маленьких, але вже трішки досвідчених мандрівників-першокурсничків повернулася до рідного Києва, щоб уже тут звітувати та ділитися новими відкриттями зі своїми однолітками. Попереду величезне навантаження та божевільний темп навчання. Та ці три дні біля моря допомогли зібратися з думками і отримати  заряд сил для сумлінного навчання у нашому вже рідному коледжі.
Мусієнко Марія 1 курс, 1група