Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Березень 2018 року
 
Національний музей медицини України є одним з найбільших музеїв не тільки нашої країни, а й Європи.Він розташований у будівлі пам’ятки архітектури XIX-го століття – колишнього анатомічного театру, збудованого 1853-го року.
Нашій студентській групі було запропоновано вiдвiдати музей медицини.
Про історичне минуле медицини, ми не можемо не згадати про стародавніх і найперших цілителів та знахарів, які лікували магічними зіллями та замовляннями…
Отже, цю подорож ми назвали казковою, адже медицина віддавна пов’язана з багатьма міфами і легендами.
Екскурсія розпочалась з ознайомчої розповіді про розвиток медицини в Україні з стародавніх часів і до наших днів. Тут ми побачили багато унікальних книг, документів, медичного обладнання минулих століть.
У трьох залах, на які розділений музей, ми ознайомилися з медициною в різні епохи. З експонатами гербарії лікарських рослин, які широко використовувалися в медичній практиці, з найдавнішим медичним обладнанням, з науковими досягненнями у сфері медицини.
Крім стендової експозиції, в музеї створені оригінальні інтер'єри, з портретними фігурами відомих вчених і лікарів, та діорами, присвячені найбільш визначним подіям в українській медицині.
В експозиції музею представлені і твори українського образотворчого мистецтва, що пов'язане з медичною тематикою. Використовуючи музичнi елементи в дiарамах музею екскурсоводам вдалося донести до присутніх відчуття болю i ми глибоко розуміли - на якому рівні надавалася медична допомога в ті часи, в різних історичних епохах України.
Візит до музею справив на нас велике враження.