Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

 

У цім краю земля до неба горнеться,

А в росах світяться Тарасові сліди.

В Шевченкове, у Будище і в Моринці

Врочисто, мов до храму увійді …

(А. Савченко)

 

 Осінньої пори студенти та викладачі Фінансово-правового коледжу, за сприяння Українського фонду миру, здійснили екскурсію до Національного історико-культурного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка».
Побувавши на рідній землі Тараса Шевченка, у Моринцях, Будищі та Шевченковому студенти мали змогу познайомитися з місцями, де пройшли дитячі роки геніального поета, художника та виразника думок українського народу - відомого Кобзаря.
Студенти відвідали ряд історико-культурних комплексів: літературно-меморіальний музей Тараса Шевченка у селі Шевченкове, будинок пана П.В. Енгельгарда та пам'ятку природи «Тарасів дуб» у селі Будище, поклали квіти до меморіалу у cелі Моринці та селі Шевченкове.
Яскраві враження залишилися від поїздки на Батьківщину Кобзаря. Немає сумніву, що історико-культурний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка» є духовним символом української нації.
Чудова природа, дивовижна душевна атмосфера, нові відкриття та знайомства - все це за один насичений і цікавий день! Вдячні організаторам поїздки за змістовні та пізнавальні екскурсії.

                                                                                  Студенти та колектив Фінансово-правового коледжу.